Kasi-Jespers sejr fyrer op under ny kritik af Skat

Jesper “Kasi” Nielsens sejr over Skat i Østre Landsret – givetvis overraskende for mange – er ikke bare en juridisk afgørelse. Det er samtidig også det foreløbige klimaks på et stærkt følelsesladet opgør mellem Kasi og Skat. Og nederlaget til Skat prygler det skattesystem, som i forvejen er lagt ned af en række skandaler, dårlig ledelse og et sønderskudt image. Det er Kammeradvokaten, der har ført sagen for Skat.

Den seneste afgørelse fra Østre Landsret vil givetvis bære til bålet med en ny voldsom kritik af Skat og dets forvaltning.

Under “normale” omstændigheder ville en sag som den mellem Kasi og Skat blot være een blandt mange i erhvervslivet. Men verden omkring Skat er i disse år alt andet end normal. Og den seneste afgørelse fra Østre Landsret vil givetvis bære til bålet med en ny voldsom kritik af Skat og dets forvaltning.

Jesper Nielsen har ikke lagt skjul på, at han følger sig forfulgt af Skat. Tidligere har han fået en uforbeholden undskyldning fra Skat for visse medarbejderes særprægede og personlige håndtering af Kasi-sagen i Skat. Og nu giver Østre Landsret så Jesper Nielsen medhold i, at “selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien,” som det konkret udtrykkes i dommen fra Østre Landsret. Skat fik i første omgang medhold i sagen mod Kasi i Landsskatteretten.

Afgørelsen i Østre Landsret vil givetvis få champagnepropperne til at springe hos Jesper Nielsen og familien i øvrigt. Hvad det kommer til at betyde økonomisk for familien Nielsen er foreløbig uklart. Landsretten har sendt skattesagen tilbage til Skat med kravet om at foretage en ny vurdering af de udgifter, som Kasi i sin tid trak fra på firmaets selvangivelse.

Altså en opgørelse af, hvor stor en del af de omkostninger, der helt konkret kan betragtes som fradragsberettigede som driftsudgifter, reklameudgifter eller repræsentationsudgifter. Og hvor stor en del, der er personlige interesser og derfor ikke kan fratrækkes på selskabets skatteopgørelsen, men i stedet skal beskattes som udbytte og dermed beskattes som personlige indkomst.

Det er uklart præcist hvor stort et beløb, der er tale om, men det har været fremme, at det samlede beløb for årene 2009 til 2011 er på 163 mio. kr. I følge Kasi selv handler det om 272 mio. kr. Det var altså dette beløb Skat krævede, at Kasi personligt skulle beskattes af.

Det er umiddelbart svært at forstå, hvordan Kammeradvokaten kan håndtere begge disse sager.

Familien Nielsens selskab, Dojajean Holding, blev tidligere i år taget under konkursbehandling. Med i den boopgørelse er blandt andet udeståendet med Skat og ikke mindst et endnu større beløb på omkring tre kvart mia. kroner, som Jesper Nielsen mener, at smykkeselskabet Pandora skylder ham.

Kasi var i sin tid med i opstartsfasen af Pandora. Pandora på sin side har blankt afvist kravet fra Kasi og bogført den gæld til nul kroner i regnskabet. Den sag er endnu ikke endeligt afklaret.

Det er værd at bemærke, at mens Kammeradvokaten var Skats advokat i skattesagen mod Jesper Nielsen er det også Kammeradvokaten (ved Boris Frederiksen,) der er indsat som kurator i konkursboet. Det er umiddelbart svært at forstå, hvordan Kammeradvokaten kan håndtere begge disse sager.

Skat skal således nu foretage en ny opgørelse over hvilken del af disse sponsorudgifter, der er fradragsberettigede og hvilke der ikke er. Men hvad det betyder for konkurssagen svæver foreløbig i det uvisse. Egentlig burde man stille konkurssagen i bero, indtil Skat har fundet ud af og fået godkendt, hvad der er hvad omkring disse sponsorudgifter.

Afgørelsen fra Østre Landsret må give Jesper Kasi Nielsen nyt kampmod og vil af mange samtidig bliver betragtet som endnu et søm til Skats ligkiste. Ingen tvivl om at juraen og følelserne i denne sag er godt og grundigt blandet sammen.

7 responses to “Kasi-Jespers sejr fyrer op under ny kritik af Skat

 1. Det er en god ting som er sket, så kan det være at alm. borgere også kan vinde over skat og de medarbejder som virker som hjernedøde.

  1. Har selv prøvet turen, blot i langt mindre omfang. Vandt i Landsskatteretten, men sagen blev også sendt tilbage til ny vurdering, som komm frem til en brøkdel af oprindeligt beløb, så jeg tror ikke Kasi Jesper får ret meget ud af denne Phyrus sejr….vent bare.

   SKAT i form af de nuværende skattetosser er internt præget af inkompetence, og manglende faglig og skatteteknisk ressourcer. De har bevidst udtaget ca. 3500 prøvesager, da de ikke selv kan forstå skattelovgivningen rent teknisk og juridisk, og har det helt forkerte personale ansat. Ca. 80-85 pct. har bare valgt at betale uden at tage kampen, så meget for retssikkerheden på skatteområdet!
   Den nye struktur med 7 vertikale styrelse er så idiotisk og vi vil de næste 5-15 år se væsentlige yderligere skandaler på dette skatteområdet ( se bare de erfaringer som private virksomheder har haft med vertikal organiseringen siden 80’erne…, og i øvrigt har dette afstedkommet i meget højt 3 foreløbigt cifre beløb til konsulenttosserne fra Accenture, som har været rådgiver på dette for Skatteministeriet og DJØF bureaukraterne, som fører vores Skatteminister som en dukke, og man kan spørge sig selv, hvornår man sidst har haft en kompetent minister på dette område. Svaret er
   Så man kan spørge sig selv, hvornår har man haft en kompetent minister.
   Det virker til at Revitax har godt greb om, hvad der foregår hos SKAT på de indre linjer, så de er hermed anbefalet ikke mindst pga at Deres politiske og faglige indsigt i, hvad der foregår på de indre linier.

   1. Det er vores egen skyld at vi vælger inkompetente politikere (djøfer) ind i folketinget, de ingen erhvervs erfaring, det brudte være et krav at man skal have erhvervs erfaring for at blive en del af den lovgivende forsamling i Danmark, så ville vi have nogle personer i folketinget der kunne vurderer tingene selv og ikke som nu hvor det er Akademiske embeds mænd der styrer det danske folketing

 2. Gad nok vide om selskabet får betaling for sine udgifter til sagsomkostninger. En overgang var det i hvert fald sådan at selskaber ikke kunne opnå omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand, heller ikke selvom SKAT tabte sagen.

 3. Et rigtigt godt forslag er at ingen kan blive medlem af vort folketing før man kan bevise
  at man har en erhversuddannelse, så undgår man de Djøffer der kun ødelægger alt, da
  de ingen erhversuddannelse har eller kan opnå.
  10 års erhvervserfaring skal være minimum, før man kan komme i folketinget.
  Carsten Nielsen

 4. Skat og dets advokat Kammeradvokaten – KA – er den udøvende del af tredelingen af magten i DK i henhold til Grundloven. Hvordan KA har fået hævnerens rolle overfor de konkursboer, som momssvindleren, langfingrede Boris fra KA repræsenterer
  At Boris er dømt, som momssvindler fremgår af DR.dk Advokaternes Tag Selv Bord fra 13.4.15. KA får konkursboerne på en guldtallerken af Skats medarbejdere, uden tvivl betalt med Sorte penge, i noget der ligner en mafiavirksomhed, se også Berlingske Business fra februar 2014, hvilket væksteventyr, som skal gøre KAs i forvejen superrige medejere endnu rigere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *