Hvor er den danske forbindelse i skattefusk-sagen?

Det er en fjer i hatten til den forholdsvis nye statsanklager fra Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen. Og givetvis en tiltrængt opmuntring internt i huset, der ofte får skældud for at angribe og forfølge de forkerte sager.

Hvad statens skatteindkræver, Skat, har mistet ved at åbne kassen for udenlandske kriminelle, står bagmandspolitiet nu for igen at kradse hjem. Endnu er der lang vej, og det ikke alle de 6,2 mia. kr., som fløj ud af vinduerne hos Skat, der er på vej hjem til statskassen. Foreløbig er der beslaglagt værdier svarende til 1,7 mia. kr.

Præcis hvad disse 1,7 mia. kr. repræsenterer holder bagmandspolitiet tæt med, men det kan være kontante indeståender, værdipapirer, ejendomme etc. Og det er nok naivt at forestille sig, at man sådan vupti kan indtægtsføre beløbet, når det nu er beslaglagt. Dels skal det land, som har medvirket til beslaglæggelsen, have sin betydelige andel dels må man forvente, at ejerne ikke godvilligt vinker farvel til 1,7 mia. kr. Foreløbig er det uvist, om de nuværende ejere af de beslaglagte værdier også er de samme personer, som i sin tid franarrede Skat det store milliardbeløb. Det kan sagtens ende i retssager og krav om at løfte tunge bevisbyrder.

Det væsentlige for Morten Niels Jakobsen og hans folk må, i første omgang, være, at de har fået et egentligt gennembrud med at identificere transaktionerne ud af Skat og følge pengene til de nuværende bestemmelsessteder blandt andet i England. Det må også betyde, at de danske og engelske politimyndigheder meget konkret har en række navne i edderkoppespindet, som kan føre til yderligere opklaringer og beslaglæggelser.

Det er uvist, om den danske statskasse har været udsat for en kriminel gruppe, der hænger sammen. Dog er det svært at forestille sig, at forskellige personer i forskellige lande stort set samtidigt finder ud af, at den danske statskasse står pivåben. Det leder tankerne hen på en særlig udspekuleret gruppe, og det leder også tankerne hen på, at der sandsynligvis er danskere eller personer med tilknytning til Danmark involveret. Nogle der kender systemer og procedurer.

Man må formode, at bagmandspolitiet har en række oplysninger og informationer, der er betydeligt mere detaljerede og personfokuserede end den foreløbigt meget overordnede meddelelse, der er sendt ud.

Foreløbig har bagmandspolitiet fået en fjer i hatten, og går de aktuelle retssager i eksempelvis Capinordic Bank-sagen og Parken-sagen bagmandspolitiets vej, så kan Morten Niels Jakobsen og hans folk stå med en fjerpragt, der giver bagmandspolitiet vinger.

One response to “Hvor er den danske forbindelse i skattefusk-sagen?

  1. Det er fint at bagmandspolitiet finder frem til både bagmænd og penge – også selv når de skal dele pengene med de lande, som hjælper med at få pengene tilbage til Danmark!

    Beløbet på 6.2 mia. dkk er enormt stort. Beløbet svarer til knap én tredjedel af det offentlige budget for 2015 til forskning og udvikling eller er ca. 0.4 procent af bruttonationalproduktet.

    Det er meget svært at forstå at så store summer over en årrække blot siver ukritisk ud af den danske statskasse og at hullet i kassen først lappes, når der kommer henvendelser fra myndighederne i England.

    Det er bekymrerende, at der ikke er almindelige rutiner, procedurer og kontroller, som fanger forsøg på at snyde og bedrage statskassen eller medarbejdere, som forholder sig til tingene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *