Lundbeck-chefens dårlige forklaring

Hvordan kan en topchef, som Lundbeck-direktøren Ulf Wiinberg, fejlbedømme en sag på så eklatant vis? Et fejljudgement som nu koster ham jobbet på øverste hylde i Lundbeck. Lundbeck-bestyrelsen synes at have handlet resolut og kontant. Det er ikke der fejlen ligger. Den ligger hos Ulf Wiinberg.

Det er tankevækkende, at denne fejlbedømmelse ikke handler om virksomheden Lundbeck, men om en sag, der i bund og grund vedrører Ulf Wiinbergs egen privatøkonomi. I øvrigt en topchef som i 2012 samlet hentede løn og bonus hjem for 18 mio. kr. og 16,7 mio. kr. i 2013.

Den pikante sag, som nu fører til Wiinbergs fald, handler om, at han i 2013 har modtaget aktier fra biotekvirksomheden Stratified Medical Ltd. Dermed bryder Ulf Wiinberg med Lundbecks interne retningslinjer, som klart siger, at Ulf Wiinberg i dette tilfælde skulle have indhentet bestyrelsens forhåndsgodkendelse. Det er ikke sket. Det er i øvrigt en skærpende omstændighed, at Lundbeck efterfølgende har investeret 19 mio. kr. i denne Ulf Wiinberg delvist ejede biotekvirksomhed. Det er Lundbecks såkaldte Code of Conducts, der her er blevet brudt. Retningslinjer som netop topchefen har ansvaret for bliver efterlevet af de flere tusinde medarbejdere i Lundbeck.

Man kan undre sig over, hvad det er, der i den grad har skygget for Ulf Wiinbergs forkromede overblik og almindelige sunde fornuft. Wiinberg siger, at han er “oprigtig ked af hændelsesforløbet, der fra min side har været utilsigtet.” Det er naturligt, at han nu trækker sig – han har næppe haft noget valg. Ulf Wiinberg får en særlig aftrædelsesordning på 18 måneders løn, dvs. 18 mio. kr.

Den ekstravagance fra Lundbecks side er givetvis helt i følge kontrakten, men burde man ikke overveje om, at det skulle have konsekvenser, hvis en topchef overtræder de interne retningslinjer. Og i stedet for at få så gylden en farvelcheck eksempelvis at blive afkrævet en tilbagebetaling af den ni måneders bonus, som han fik i kølvandet på 2013-resultatet. Det 2013, hvor han så eklatant fejlbedømte virksomhedens egne Code of Conducts.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *