Handler balladen i Saxo Bank om et medarbejder- og ejeropgør?

Det voldsomme opgør om Saxo Bank køres i vid udstrækning af nuværende og tidligere medarbejdere i Saxo Bank. En række tidligere højt placerede ledere i Saxo Bank leverer ammunition til kritikken i avisartikler og på blogs, mens forsvaret først og fremmest selvfølgelig udgøres af Saxo Bank-ejerne ved direktør Lars Seier Christensen og de nære medarbejdere omkring storaktionærerne, mens den anden storaktionær, Kim Fournais, ikke er talsperson i denne omgang.

Derudover hører vi foreløbig heller intet til den daglige direktion ved de to tidligere ISS-topchefer, Eric Rylberg og Karsten Poulsen, og den nye bestyrelsesformand Kurt Larsen (også formand i DSV) samt den tidligere formand i Saxo Bank, Henrik Thufason (tidligere topchef i BG Bank). Den kvartet er i høj grad det blå stempel for Saxo Bank.

Set ude fra ligner det et meget bittert opgør, der kan lede tankerne hen på personlige økonomiske mellemværende, dels i form af medeje af Saxo Bank, skuffede bonusforventninger eller andet, der konkret påvirker de enkeltes privatøkonomier.

Saxo Banks ejerkreds består i dag af:

Lars Seier Christensen – 30 procent

Kim Fournais – 30 procent

GA Global Investment, Cypern – 22 procent

Espirito Santo Financial Group, Luxembourg – 10 procent

300 medarbejdere – otte procent.

I følge oplysninger fra Saxo Bank er disse 300 medarbejdere opdelt i to stort set lige store grupper af nuværende Saxo Bank-medarbejdere og tidligere Saxo Bank-medarbejdere. Omkring 150 tidligere medarbejdere har således fortsat personlige, økonomiske interesser i Saxo Bank-aktiens kursudvikling.

Det er bla. baggrunden for, at der for nogle dage siden opstod en masse ballade om den ejendomshandel tilbage i 2009, som betød, at de to storaktionærer solgte domicilejendommen i Tuborg Nord (Ejendomsselskabet Bygning 119 A/S) ind i Saxo Bank. Efterfølgende blev de to hovedaktionærers fortjeneste ved denne handel, 167 mio. kr., kanaliseret ind i Saxo Bank i forbindelse med en kapitalforhøjelse i banken på 325 mio. kr.

Men det affødte dels en debat om, hvorvidt prisen på ejendommen var uvildig og til hvilke kurser de to hovedaktionærer foretog indskuddet i Saxo Bank til. I øvrigt har nogle af medarbejderne ejet 10 procent af domicilbygningen. De resterende 90 procent var ejet af Seier og Fornais.  

Samlet set har en så stor handel selvfølgelig ganske stor betydning for udviklingen på Saxo Bank-aktiekursen og dermed betydning for de 300 nuværende og tidligere medarbejdere.

Aktionærerne i Saxo Bank skriver under på en aktionæroverenskomst, der betyder, at aktionærer der ønsker at sælge først skal tilbyde de øvrige aktionærer at købe aktierne. Og hvis man ikke der kan finde afsætning for sine Saxo Bank-aktier kan man sælge til tredjemand.  

Saxo Banks forretningskoncept, risikoprofil og ikke mindst kundesammensætning har også været flittigt debatteret. I årsregnskabet 2009 lægges der ikke skjul på, at der er en række forskellige risiciscenarier. Her er et lille udpluk:

“Selv om Banken har procedurer for risikostyring i forbindelse med “Introducing Brokers” og White Label-partnere, er der ingen sikkerhed for, at en ulovlig eller uetisk handling af brokeren eller partneren, ikke kan have negativ indflydelse på Saxo Banks omdømme eller på anden måde påvirke Bankens finansielle resultater negativt.”

 “Besvigelser Selvom Banken har kontrolforanstaltninger på plads, kan det ske, at disse ikke er tilstrækkelige. Det store antal transaktioner og interaktioner øger risikoen for uregelmæssigheder eller fejl. Følgelig kan ukorrekte eller fejlagtige aktiviteter påvirke Banken væsentligt.” 

Det er foreløbig meget sparsomt med helt konkrete oplysninger og cases om Saxo Bank-kunder, der enten har tjent stort eller tabt stort på sine forretninger med Saxo Bank. Det kan hænge sammen med, at der er forholdsvis få danske kunder. Langt den største del af kundeporteføljen er udlændinge, som næppe føler med i den hede, danske debat.

     

  

33 responses to “Handler balladen i Saxo Bank om et medarbejder- og ejeropgør?

 1. Det vides ikke med sikkerhed – men et er sikkert! Ham Lars Seier Christensen virker sgu “slikket”, og han Kim Fournais, er ik til at “greje” ergo får de ikke mine mønter at lege med.

 2. Hverken Karsten Ree, portugiserne eller afrikanerne er tidligere eller nuværende Saxo medarbejdere.

  De er professionelle kunder som kender til spillereglerne på markedet, men alligevel overvejer de en retssag mod Saxo Bank.

 3. @Lars Randstad.
  Jeg håber, at bemærkningen om at “kigge over skuldrene” fremstår på en måde, så den ikke skal tages for pålydende.
  Personligt tror jeg ikke på alt det med, at kundernes adfærdsmønstre kan aflæses og at Saxo Bank så kan spekulere imod kunden og klæde ham eller hende af hurtigst muligt. For mig lyder det temmelig konspiratorisk.
  Men måske er jeg naiv.
  Jeg er klar over, at Saxo Bank og alle banker selvfølgelig har en række oplysninger om de kunder, som de gør forretninger med, men derfra og til det “Big Brother is ….” tvivler jeg stærkt på.
  Og derfor er insider-spøgelset næppe aktuelt i dette tilfælde.

 4. Men hvis al denne virak virkelig bunder i et opgør imellem gamle og nuværende medarbejdere, der alle er aktionærer, så giver det da absolut ingen mening. Begge parter er vel interesserede i at opretholde den bedst mulige kurs for deres aktier?

  Og Lars – hatten af for din begyndende skrivekrampe, men du må arbejde en del på dine fakta i dine mange højtflyvende indlæg om Saxo Bank.

  At overveje en retsag er tomme ord – hverken Karsten Ree (og hans famøse mapper som man aldrig har set) eller Portugiserne har anlagt retsagen, så vidt vides – der råbes og buldres men det virker nu som tomme trusler.

  Sagen om sydafrikanerne er vist fra 2004…..

 5. @Jens hansen 20. april 2010 kl. 16:47

  Er et garanteret tab ikke det samme som svindel?

  “…Men kunderne skal vide, hvad de er oppe imod, hvordan virkeligheden er,« siger den tidligere medarbejder.

  …hvilket er et garanteret tab. Og et garanteret tab er det samme som bedrageri, da ingen ville “spille” på SaxoTrader hvis de var bekendt med virkeligheden.

  Det der står tilbage, er, hvordan kan Finanstilsynet lægge navn til denne kriminelle spillebule?

  Jeg ser frem til dit svar, Jens Chr. Hansen?

  http://www.business.dk/finans/kunderne-er-de-sikre-tabere-i-saxo-bank

  Du har været i Saxo i en årrække. Kender du nogen, som er gået fra en investering med et plus?

  »Jeg kan ikke huske, at der er nogen, der reelt har forladt Saxo Bank efter at have tjent penge på deres investeringer i valuta,« siger den tidligere ansatte.

 6. Saxo-medarbejder. Indlægget er lagt på af Jens Chr. Hansen
  Lad mig indlede med, at jeg er nuværende ansat i Saxo, og at mine direkte kontaktdetaljer derfor fremgår af de data jeg har sendt til Business, som vil kunne kontakte mig direkte for validering.

  Jeg skriver dog som privat person – og nej, jeg er ikke en Saxo ejer i forklædning eller en højt placeret bestyrelsesmand. Jeg ejer heller ikke aktier eller optioner i Saxo bank, men er som medarbejder ret interesseret i en mere nuanceret debat, end den der har verseret de sidste 10 dage.

  Der er fremsat så mange mystiske påstande på så spinkel en viden, at jeg starter med et par af dem her, og så kan vi jo se hvor det fører bloggen.

  Lars Randstad – da du jo har mange af dem fremme. Fakta er:

  – Ingen fra Midas blev dømt, eller hevet i retten i den famøse “sidegadevekseler” affære
  – Ingen har nogenside set Karsten Rees berømte mapper. De er interessant nok altid “et andet sted” når der bliver spurgt efter dem
  – Finanstilsynet har adgang til alt
  – Valuta handel er IKKE for novicer. Specielt ikke kombineret med gearing. Højtydende motorcykler er heller ikke for unge mennesker lige efter de har fået deres kørekort, men man sagsøger ikke producenten med mindre der er fabrikationsfejl (som denne blog naturligt nok kredser om, her blot som en mulig indbygget fejl i Saxo’s platforme).
  – Der er over 100.000 brugere af Saxo’s platforme, så en bevidst kursmanipulation, i en verden hvor man kan sammenligne med alle andre, var blevet opdaget.

  Der kommer jo med sikkerhed svar og der er masser af andre emner i de mange blog indlæg som jeg også har input til, men så kan vi tage det i bidder.

  Igen – for at imødekomme en naturlig skepsis. Jens Christian/Business.dk har mine kontaktdetaljer i banken, via en direkte mail.

  Jeg skriver som privatperson, og derfor giver jeg udtryk for min personlige holdning, og jeg har ikke selv investeret i Saxo Bank.

 7. Jens Chr. Hansen,

  Ombudsmanden har været inde i sager hvor firmaer lover i reklamer, at man kan købe en vare for en bestemt pris. Når så kunderne møder op og vil købe varen, så bliver der sagt, “Desværre, varen er udsolgt, men man kan købe en dyrere vare…”

  Dette regnes for falsk markedsføring, og er ulovligt, og straffes med bøde.

  I tilfældet med Saxo Bank, så har kunderne allerede lagt penge i butkken, og får som “vare” et garanteret tab. Er dette lovligt?

  Når det er ulovligt i situationer hvor folk ikke har lidt tab, så må det da være endnu mere ulovligt når man har lidt tab? Og det endda i en situation, hvor en tidligere medarbejder, med flere års Saxo erfaring, siger, tabet er tæt på 100% garanteret.

  Hvordan kan Finanstilsynet lægge navn til dette og give Saxo Bank troværdighed?

  To ting bør derfor gøres:

  1) Imødekomme portugiserne, og fratage “Saxo Bank” bank licensen, således at Finanstilsynet ikke mere lægger navn til dette menageri.

  2) Saxo Bank må ikke benytte ordet bank i sit firmanavn.

  Navnet “Saxo online gaming” er mere passende, mindre vildledende, og færre vil blive bedraget.

  Adskillige lande tillader ikke alle typer navne, og hvis man ikke er en bank, så ville man ikke have lov til at benytte ordet “bank”.

  Man kunne forestille sig, at hvis Finanstilsynet ikke mere vil lægge navn til, og firmanavnet ikke må indeholde ordet bank, så vil disse personer nok også springe af borde,
  Eric Rylberg, Karsten Poulsen, Kurt Larsen og Henrik Thufason.

  Så er der klare linier, så ved alle at Saxo online er et beskidt sted.

 8. Det Goldman Sachs er blevet beskyldt for, er i samme kategori som man beskylder Saxo Bank.

  Niels Lunde: “Men hvad er det egentligt Goldman Sachs er blevet beskyldt for?

  Det kan meget hurtigt blive en kompliceret affære at gøre rede for, men kort fortalt går SECs anklager på, at Goldman Sachs har tilbageholdt vigtig information for investorerne, om et risikabelt finansielt produkt, som var sammensat af forskellig obligationer.”

  “Det som Goldman Sachs ikke oplyste sine investorer om, var at obligationsporteføljen blev sammensat af hedgefonden Paulson & Co., som samtidig satsede omkring 200 millioner dollars på, at selv samme obligationer ville falde i værdi.”

  “Nu står Goldman Sachs så til at miste nogle af bankes største kunder; nemlig de europæiske regeringer. Både i Tyskland og Storbritannien er politikerne begyndt at lægge afstand til Goldman Sachs, som i lang tid har været en af landenes største finansielle rådgivere.

  Goldman Sachs har gennem to årtier søgt at knytte stærke bånd til de europæiske regeringer, men nu kan det hele meget vel falde på jorden.”

  http://blog.politiken.dk/lunde/2010/04/21/politikere-vil-sk%C3%A6re-bandene-til-goldman-sachs/

 9. Det Jyske Bank er blevet beskyldt for, er i samme kategori som man beskylder Saxo Bank.

  “…Her blev han uden megen rådgivning anbefalet at investere i hedgeforeningen, selv om han ikke havde fået fastlagt en egentlig investeringsprofil…”

  “Forbrugerombudsmanden og Kammeradvokaten i gang med at lægge sag an mod banken, fordi den nægter at udlevere dokumenter til Forbrugerombudsmanden, der bl.a. kortlægger, hvordan kunderne er blevet rådgivet.”

  http://epn.dk/brancher/finans/bank/article2044984.ece

 10. Tja, hvorfor er jeg ikke overrasket.

  I pressens snart lidt paniske jagt efter substans, samt Lars’ hoveddeltagelse i denne og andre blogs, mangler fortsat en enkelt lille ting: Fakta?

  Jens chr. indlæg her tyder også på lidt søgen efter kernen i al denne polemik. Er det et medarbejder opgør? Er det bevidst fusk? Er det bedrageri? Er det jante lov? er det.. er det..

  Var det ikke mere interessant – og fakta baseret – at Jydske Bank rent faktisk tabte en sag ? At antallet af hvidvaskingssager er eksploderet således at myndigheder har svært ved at følge med.. etc etc..

 11. @Fra en ikke aktie-ejende Saxo medarbejder

  Du ville gøre din arbejdsgiver en stor tjeneste, hvis du kunne fremskaffe dokumentation for at der er nogle kunder, der bliver rige at at handle på Saxo trader platformen.

  Det ville virke langt bedre end de alle de (bort)forklaringer, herunder hvem der er værre en Saxo Bank.

 12. Det er jo sådan, at man som kunde er beskyttet mod at blive hevet frem af sin bank, og således kan Saxo Bank ikke stille sig op og vise hvem der tjener penge. Det er op til den enkelte kunde, hvis hun/han gerne vil dette.

  Og hvad så med alle de andre sager der er bragt op uden substans? Portugiserne, sydafrikanerne, kursmanipulationerne samt salget af bygningen til Saxo Bank samt de fantastiske evner udi algortmer der forudsiger hvornår Saxo skal hæve priserne på den enkelte kunde?

  Hvor er fakta for disse?

 13. @Fra en ikke aktie-ejende Saxo medarbejder

  Uden at nævne nogen af jeres kunder navne, kan du nævne mig hvor mange i antal procent, der bliver rige at at handle på Saxo trader platformen?

  Tidligere medarbejdere siger at det er mindst 90% der bliver blanket af.

  Jeg beder ikke om noget navn, blot antal procent? Kan du svare på dette, eller er du til flere bortforklaringer?

 14. @Fra en ikke aktie-ejende Saxo medarbejder

  Naturligvis skal Saxo Bank spørge de enkelte kunder først. Såfremt der bare er et lille antal med succes over en længere aktivitet på platformen, er der mindst er en, der gerne vil elske stå frem. Og mange hvis banken giver dem lidt mønt for at hjælpe i markedsføringen. Det kaldes referencekunder og jeg har aldrig hørt om sunde virksomheder, der har problemer med at finde sådanne. Vi venter med tilbageholdt åndedræt og håber sådanne findes.

 15. jamen, jeg skal straks bære jeres ønsker og ideer videre til marketingsafdelingen, da det lyder interessant – og dette er faktisk reelt ment :-)

  I mellemtiden så kan I jo formulere et svar til mine spørgsmål om substans og fakta i de mange andre emner som I har bragt op, omkring svindel og kriminalitet.

  Derigennem er begge parter blevet klogere..

 16. @Fra en ikke aktie-ejende Medarbejder.
  Jeg synes, at du burde skelne lidt. Jeg er enig i, at de kritikere, som bare sige “svindel og plat” at det kan vi ikke bruge til noget.Vi er nødt til at have noget substans ind i tingene.
  Men du bør også være meget bevidst om, at rigtig mange ex- Saxo Bank-folk, og nogle af disse pænt langt oppe i systemet fortæller gruopvækkende ting – som de altså ser det. Det forsøger vi på Berlingske Business så at få verificeret fra andre kilder, for inden kritikpunkterne forelægges for Lars Seier.
  Jeg er klar over, at Saxo Bank ikke kan give oplysninger om sine kunder, men det er da tankevækkende, at der hidtil ikke er en eneste kunde, som fortæller om sin tilfredshed med samhandelen med Saxo Bank.
  Jeg har forsøgt at få at vide, hvor mange danske kunder, der er i Saxo Bank. Jeg vil tro, at det er forsvindende få.

 17. @jens chr. hansen

  Jeg vil gerne skelne, som jeg også skriver i flere af mine indlæg. Jeg skriver som privat person, fordi jeg er overrasket over den manglende lødighed i de mange artikler jeg har læst, og ikke kan genkende billedet af min arbejdsplads, samt klart kan se en række faktuelle fejl der pensler et billede af Saxo Bank som jeg ikke hverken har eller tror på.

  Officielle tal om kunder – om det er procenter eller om det direkte er kunder – overlader jeg til de rigtige kanaler for disse. De officielle. Det er ikke fordi jeg overhovedet vil krybe udenom disse, men fordi dette ikke er hverken mit job eller hvorfor jeg skriver.

  Jeg skriver, fordi jeg forundret har læst dagevis af artikler (som dog aldrig bliver fulgt op på?), hvor den ene fejl efter den anden er medvirkende til at tegne et billede som er usandt i mine øjne. Retsager som ikke er der, faktuelle fejl i tal når man skriver om bygningssalg, 90% har tabt alle penge indenfor 6 måneder (prøv at regne efter hvor mange kunder Saxo Bank skulle hente, hvis banken tabte 15 – 18 milliarder hver 6 måned – og dernæst: hvis bankens kunder tabte dette, så ville Saxo Bank TJENE dette, da vi jo ifølge artiklerne holder priserne og dermed kundens tab for os selv..??). Det ville være en ret imponerende bundlinie..

  Så Jens Chr., Lars og andre – der er sikkert masser af interessante og lødige emner at tage op om Saxo Bank – guderne skal vide at banken aldrig har levet efter “den der liver stille lever godt”, men hold tingene adskilt. Pil åbenlyse faktuelle fejl fra hinanden, hold fast i de interessante vinkler (hvis så mange ex-medarbejder er så forbitrede, hvorfor er de det?) og gå efter disse.

  Så nej – jeg forsøger ikke at tale udenom jeres spørgsmål. De er blot ikke for mig at svare på – jeg skriver af min originale grund – at jeg er lodret uening med det billede som forsøges tegnet af min arbejdsplads.

 18. @Fra en ikke aktie-ejende Medarbejder

  Hvis du ikke gider eller evner at svare på nogle af vores spørgsmål, hvorfor skulle vi belejlige os at svare på nogle af dine spørgsmål?

  Med hensyn til de tidligere Saxo medarbejdere, hvem ved hvad de har i gemmerne? Der kommer sikkert flere ting frem, mere belastende, hvad vil du så gøre? Fortsætte dit bjæfferi af forsvar for to sidegadevekselerer?

 19. Læs denne stump tekst fra Wikipedia. Det oser af kriminalitet.

  1) Kollaps på kollaps er hvar Furnais efterlod sig.
  2) Samarbejde med den kriminelle Klaus Riskjær Petersen.
  3) Advokat John Korsø Jensen reddede Midas-drengene, der nemt kunne have været stoppet dér.

  Generelt har Saxo-drengene svært ved at overholde loven, fordi de ikke evner at tjene deres penge på lovlig vis, da de ikke har den fornødne uddannelse og markedsforståelse til at tjene pengene på lødige investeringer. De har nok heller ikke tålmodigheden, og vil være rige på rekord tid. Men rig på rekord tid bliver man ofte kun ved at deltage i ulødige transaktioner.

  Fra Wikipedia:

  During the fall of 1996, Midas and Kim Fournais became front page news when a series of investors suffered devastating losses using Midas’ wealth management services.

  One of the investors was Karsten Ree. Like many of Midas’ other investors Karsten Ree was a successful businessman, and one of Denmark’s wealthiest men. Reportedly, he felt cheated by Midas into fictive investments. Ree suffered losses exceeding 800.000 DKK in one month.

  The article series further uncovered that Kim Fournais had a background in MSC Gruppen, an unlicensed entity that collapsed after defrauding its wealth management customers that was left behind with a 200 million DKK loss.

  According to the investigation, after the collapse Kim Fournais was subsequently employed by Lannung Bank, and remained with Lannung until it was sold in the collapse of its holding company, Accumulator Invest.

  Accumulator was owned by the white-collar criminal Klaus Riskjær Petersen, and Kim Fournais was subsequently fired by the bank’s new owners. The periodical and later print media describes how employees without formal qualifications or after unsuccessful attempts to obtaining licenses or jobs at established institutions were attracted and employed by Midas, later Saxo Bank.

  On October 10, 1996, Danish national television, DR, aired the investigative journalism programme Rapporten on bucket shops. The documentary showed a sales trader from a bucket shop called Bernstein applying a high sales pressure technique on a handicapped man in a wheelchair, pushing what was presented as allegedly ficitive investment products. Additionally, Kim Fournais was asked point blank if he had stolen customer funds, which he denied. The result was a massive public outcry and Midas underwent a criminal investigation by the Danish special police unit for serious economic crime, Bagmandspolitiet.

  Midas hired the high profile star lawyer John Korsø Jensen of law firm Mazanti-Andersen, who convinced the police that nothing illegal had taken place. John Korsø Jensen was later offered a seat on the board of the company. Midas turned abroad to Sweden, in an effort to sell options-based products to a Swedish clientele, and the company now hired Swedish sales people to work in its Copenhagen office.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Saxo_Bank

 20. Barack Obama: “A free market was never meant to be a free licence to take whatever you can get.”

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/8636774.stm

  Det er her at Saxo-drengene er gået galt i byen.

  De er så ublu at de prædiker en livsfilosofi som i bund og grund handler om ekstrem grådighed, koste hvad det vil, om det så vil ødelægge samfundsøkonomien, no problem.

  I bund og grund er Saxo-drengene ikke forskellig fra gade-drengene på Blågårds Plads; moderne landevejsrøvere, der tager fra økonomien, og bidrager ikke med andet end smerte.

  Hverken Jyske Bank eller Goldman Sachs har haft ambitioner om hveren at starte eget parti eller prædike i det offentlige rum.

  Lars Seier Christensen fortæller politikerne at deres system ikke dur. Er Lars Seiers system bedre? Hvad bygger Lars Seiers system sig på?

  – Landevejsrøveri…

 21. Afkast hos Saxo Bank i 2009.

  Positivt afkast:
  32% af kunderne oplever et positivt afkast på over 5% (ganske moderat afkast, og statsobligationer kunne være lige så godt, uden at der ville være nogen risiko forbundet med investeringen.)

  Neutralt afkast:
  20% af kunderne oplever et neutralt afkast på mellem minus fem procent til plus fem procent.

  Negativt afkast:
  48% af kuderne oplever et negativt afkast på minus 5% eller et større tab.

  Hvis vi skal analysere tallene, som Kim Furnais erkendte for åben skærm, så lider 68% af Saxo investorerne tab eller neutralt.

  Kun 32% oplever vækst, og vi taler om 5% for de flestes vedkommende, og statsobligationer kunne være lige så godt, uden risiko.

  Tilbage står ét spørgsmål: En virksomhed der reelt lever på, at de fleste taber, op mod 68%, kan man kalde dette en lødig forretning? Kan Finanstilsynet lægge navn til dette?

  Saxo Bank fyrede 650 medarbejdere, som kostede online firmaet 150 millioner kroner, for kort efter at smide 140 millioner kroner efter et cykel hold. Hvad må disse 650 medarbejdere ikke tænke?

  Og den merværdi disse medarbejdere har skabt, fik de ikke noget ud af. Reelt har Saxo-drengene stjålet det arbejde som de 650 medarbejdere har gjort. I den slags jobs skal man arbejde hårdt i 6 – 24 måneder før at afkastet viser sig. Dette afkast stjal Saxo-drengene, for derefter at smide alle pengene efter et cykel hold.

  Gennemstræmningen af Saxo Bank medarbejdere og kunder er ekstrem høj, hvilket forklarer forretningsmodellen.

  Det hele stinker…

  Kilde: Børsen.
  http://borsentv.dk/finans/clip/7634

 22. Saxo Kim, er trådt frem på tv med procenttal, for tabere og vindere. Disse tal kan være rigtige, men understøttes ikke foreløbig af kunderne – og kunne i teorien være fabrikeret af Kim og Lars, selv.

  Jeg savner nok at der er nogle af deres STORE kunder som stiller sig frem og viser at de har tjent kassen.

 23. Hvorfor må vi ikke se dokumentation for at en ægte kunde, har tjent mange penge over en længere periode, på Saxo Banks kerneforretning dvs. de områder der skaber 90-95 % af indtægterne til banken?

  Hvis banken ikke kan få dem til at stå frem, må de jo betale dem. Sværere er det ikke.

  Det der er fremlagt ligner et røgslør og virker modsat hensigten. Bare tænk på IT Factory’s problemer med at fremvise referencekunder.

  @Lars Randstad
  Skru ned for støjensenderen. Det er for let for Saxo Bank at afvise den slags angreb som useriøse uanset om du ret eller ej.

 24. @Søren F. 23. april 2010 kl. 09:26

  Du har ikke forstået mit ærinde. Mit ærinde er at kommunikere med journalisterne og andre.

  Jeg taler ikke til Saxo Bank. Jeg vil aldrig kunne overbevise Saxo-drengene. Ingen vil kunne overbevise en bedrager, ej heller journalisterne.

  Det eneste journalisterne kan opnår er, at presset bliver så enormt, at det tvinger Saxo-drengene til et modtræk, som helt givet er et røgslør og løgnagtigt, som vi så det i dag på Børsen TV.

  De eneste der reelt vil kunne få Lars Seir og Furnais i tale, er politiet og domstolene. Så langt ude er vi med disse bedragere.

  Hvad er det normale i bank sektoren for graden af kunder med positivt afkast? Sammenlign det normale i denne sektor med tallene fra Saxo Bank, tallene som er give af de tidligere medarbejdere og tidligere chefer, og så besvimer du.

  Saxo Bank er en gang IT Factory i støbeskeen!

 25. Jamen, med Lars’ ønske om at henvende sig til journalister og “andre”, hans evne til at holde sig udenfor pædagogisk rækkevidde samt ikke inddrage fakta, så melder jeg mig ud for denne gang.

  Ønsket om en nogenlunde seriøs dialog forsvandt i floskler og useriøsitet, men jeg melder mig såmænd gerne på banen igen, hvis en anden debat går igang.

 26. @Fra en ikke aktie-ejende Medarbejder

  Jeg henvender mig ikke til bedragerne.

  Afkast hos Saxo Bank i 2009.

  Positivt afkast:
  32% af kunderne oplever et positivt afkast på over 5% (ganske moderat afkast, og statsobligationer kunne være lige så godt, uden at der ville være nogen risiko forbundet med investeringen.)

  Neutralt afkast:
  20% af kunderne oplever et neutralt afkast på mellem minus fem procent til plus fem procent.

  Negativt afkast:
  48% af kuderne oplever et negativt afkast på minus 5% eller et større tab.

  Hvis vi skal analysere tallene, som Kim Furnais erkendte for åben skærm, så lider 68% af Saxo investorerne tab eller neutralt.

  Kun 32% oplever vækst, og vi taler om 5% for de flestes vedkommende, og statsobligationer kunne være lige så godt, uden risiko.

  Tilbage står kun ét spørgsmål:

  En virksomhed der reelt lever på, at de fleste taber, op mod 68%, kan man kalde dette en lødig forretning?

  Kan Finanstilsynet fortsat lægge navn til dette åbenlyse bedrageri?

 27. @Fra en ikke aktie-ejende Medarbejder

  Efter at jeg kastede lys på dette område i et af mine debatidlæg til journalisterne på business.dk, har de i dag skrevet denne lødige artikel. Ladbrokes er klart mere ærlig og lødig end Kim Furnais og company.

  http://www.business.dk/brancher/saxo-bank-tilbyder-britiske-kunder-farlig-gambling

  “Siden februar 2009, hvor Saxo Bank kastede sig ind på det stærkt omdiskuterede forretningsområde, har banken markedsført den nye aktivitet aggressivt. Spread betting er kontroversielt, fordi investorerne risikerer at tabe langt mere, end de har sat på højkant – i modsætning til almindelige spil, hvor man kun kan tabe indsatsen.”

  Ved konventionelle spil som lotto eller hestevæddeløb kan spilleren kun miste sin indsats. Hvis man går til en bookmaker og spiller for ti pund, så kan man ikke miste mere end ti pund. Men ved spread betting kan en ti punds indsats hurtigt udvikle sig til tab på flere hundrede eller tusind pund, forklarer avisen.

  Den ene af Saxo Banks stiftere, Kim Fournais, siger, at han ikke finder noget galt i, at banken har kastet sig over dette forretningsområde:

  »Der er et veletableret marked for spread betting i Storbritannien, og Saxo Banks engelske kunder kan handle spread betting via London Capital Group, der udbyder det i Storbritannien under navnet Saxo Bank Financial Spreads,« siger han.

  Kim Fournais tager imidlertid afstand fra den hidtidige markedsføring, hvor investorerne stilles et afkast på 430 pct. i udsigt, da Berlingske spørger til det.

 28. Hej Business.dk

  Godt at I hver dag sætter lys på svindelreden Saxo Bank.

  Nu kan man læse, at 80% af Saxo Banks forretning dækker over det højrisikofyldte valutamarked.

  Oven i dette er “spreadbetting” endnu et produkt som Saxo Bank tilbyder (det rigtige firmanavn burde være: ‘Saxo online betting’.)

  Hvor meget seriøs investering, i antal procent, er Saxo Bank deltager i? Stort set intet, fordi Lars Seir og Furnais og deres medarbejdere ikke har noget finansiel uddannelse. Stiller Finanstilsynet ikke krav om uddannelse?

  Hele Saxo Banks forretningsmodel er stærkt rettet mod “betting” (væddemål), hvad man vil kalde “useriøs banking” og andre vi gå så langt som at kalde det “decideret bedrageri”, da det afviger klart fra Ladbrokes, hvor man kun kan tabe sit indskud.

  Portugiserne har 100% ret. Finanstilsynet må ophøre med at lægge navn til Saxo Bank.

  Kan business.dk lave et interview med Finanstilsynet, og konfrontere dem med disse facts?

 29. Måske er det meget mere enkelt og et under at det er blevet overset?

  Måske den eneste grund til at intet er sket endnu kunne teoretisk set være at der ville rulle hoveder i Finanstilsynes hvis det viste sig at de igen havde fejlet og denne gang i et helt uhyggeligt omfang?

  Måske er der heller ikke rent politisk interesse i at sænke troværdigheden til Danmark fuldstændigt ved at afsløre at vores Finanstilsyn, teoretisk set?

 30. Jeg forlod i sin tid Saxo Bank fordi jeg fandt hele konceptet sygt og umoralsk. Men jeg her helt sikker på at det ikke var eller er ulovligt. Saxo producerer intet af værdi, de bidrager ikke til at virksomhedder kan vokse ellers til at individer kan sikre deres fremtid. Men jeg har ikke medlidenhed med kunderne, de burde vide bedre end at tro at de kan slå markedet på valuta og eksotiske derivater – det er ren gambling. Kim og Lars abonnerer på en anarkistisk liberalisme som er temmelig uhyggelig, i deres perspektiv er det eneste der driver mennesket grådighed og egennyttemaksimering og alt hvad der står i vejen for det er af det onde. Men selv om jeg er lodret og voldsomt uenige med dem så er det faktisk en filosofisk respektabel position som de også er i stand til at argumentere for. Men de har jo været nødt til at nedtone hvor ultimative og radikale deres holdninger virkeligt er efterhånden som de har bevæget sig ind i mainstreampolitik (med Liberal Aliance)

 31. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other websites?
  I have a blog based upon on the same topics you discuss and
  would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *