DI efterlyser arbejdskraft – og rummelighed

Af Jens Chr. Hansen 0

Timingen i DI’s signal kan opfattes forskelligt. Enten som et opråb til politikere og omverden om, at erhvervslivet frygter at komme til at mangle kvalificeret arbejdskraft. Eller en slet skjult hilsen til Christiansborg, og jo nok i særdeleshed en hilsen til det liberale Venstre, om ikke at falde i fælden med at forskelsbehandle nationaliteter, der kommer til Danmark. Og ret beset hænger de to ting nok sammen, eftersom et signal om, at borgere fra ikke-vestlige lande vil underkastes særlige krav, risikerer at få de meget velkvalificerede fra disse ikke-vestlige lande til at fravælge Danmark på forhånd. Det er i hvert fald frygten.

DI vil næppe direkte gå ind i en større politisk polemik om dette sprængfarlige emne. Men budskabet på dette års årsmøde er ganske klart:

»Er du også god til at tage imod udlændinge på din arbejdsplads? Det er de fleste danskere. Og det skal vi blive ved med at være. For nu, hvor ledigheden nærmer sig 5 pct., får virksomhederne endnu mere brug for de bedste medarbejdere udefra. Med udenlandsk arbejdskraft kan danske virksomheder være med til at løfte Danmark tilbage i top 10 over de mest velstående lande i verden. Det ønsker DI.«

Sådan lyder det i invitationen til det årlige Topmøde den 20. september i Forum, hvor 1.000 adm. direktører, politikere, opinionsdannere og beslutningstagere vil være med til at debattere erhvervslivets – og dermed Danmarks – fremtid.

Det er ekstremt vedkommende af DI at sætte dette tema på dagsordenen. Selv om den aktuelle, økonomiske nulvækst ikke ligefrem giver næring til frygten for mangel på dygtige hoveder, så er det kommende opsving, hvornår det så måtte komme, helt og aldeles afhængig af et robust, kvalificeret og mangfoldigt arbejdsmarked. Og det gælder ikke bare dygtige hoveder fra de varme lande, men også mangfoldighed og rummelighed i det hele taget. Således er kommunikationsdirektør i DI, Marion Hannerup, deltager ved dette års Copenhagen Pride. »Jeg deltager for at vise, at danske virksomheder kan bruge alle dygtige og talentfulde mennesker.«

Det helt store tema i den kommende valgkamp, som vel i realiteten er fløjtet i gang, ventes at blive netop indvandringen til Danmark, og hvordan dette skal håndteres. De fleste er enige om, at det er pokkers svært, men signalet fra DI må være, at erhvervslivet frygter at komme til at mangle højkvalificeret arbejdskraft som eksempelvis ingeniører, læger og lignende fra lande som Indien, Pakistan og andre ikke-vestlige lande.

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info